Thursday, March 12, 2009

Pomelo-disaster!

Mitte väga kaua aega tagasi tutvustas mu kallis sõbranna mulle sellist imelist ja taevalist puuvilja nimega POMELO. Ma polnud sellest varem midagi kuulnud, aga poes olin näinud ja siis niimoodi ma ta jutu ja selle poes nähtu kokku viisingi ning kui mu kallis sõbrannake selle viljaga ka mu ukse taha saabus oli mul lõplikult selge millega tegu. Oiiii see maitses hääää!!!! Ma polnud enam ammu midagi nii head saanud!!!!! Maitse oli selline mõnus veidi hapukas, kuid ometi magus ja mahlane ning lihtsalt super!!! Aitäh sulle 4 (mõtle välja nüüd kust see number sulle varjunimena tuli....) ;)



Seda imelist vilja süües rääkis ta mulle, et keegi oli just talle teatanud, et on ostuga mitu korda alt läinud, et pole sattunud just kõige parem eksemplar, temal oli aga alati vedanud. Mina siis, õpihimuline nagu ma olen, uurisin kohe järgi, et mille järgi neid imevilju siis valima peab.

Mõni päev hiljem keksisingi poodi, tark nägu peas, oma saaki jahtima. Raske vilja eest hind tasutud, keksisin jälle koju tagasi. Suure õhinaga koorisin paksu koore maha, murdsin palli pooleks ja....... pettumus!!!!!!! Alguses muidugi ei saanud ma väga sellest aru, sest arvasin, et ta maitseb ikka hää, kuigi oli oma kilest juba ennast välja pressinud, aga oi ei! Üldsegi mitte.

Heakene küll, proovin uuesti. Järgmine kord ei keksinud ma enam, vaid juba läksin veidi tõsisemalt poe poole. Uurisin pomme põhjalikumalt kui esimesel korral ning valisin sobiva välja ning tulin, ikka veel omast arust tark nägu peas, koju. Koorisin hoolikalt vilja, murdsin keskelt pooleks ja..............mis mõttes?????? Aga ma ju valisin nii korralikult????? Miks?????? Pettumus!!!!! Keskelt nägi ta veel hullem välja kui eelmine! Maitse elamus oli samuti täiesti kohutav!

Mis seal siis ikka, kolm on kohtu seadus. Seekord juba murelikult poe poole vantsides mõtlesin omaette, et on mul siis vaja ennast piinata ja ilma 4-ta poodi minna, ilmselgelt ma ei saa sellise tähtsa valiku ja ostuga ise hakkama, aga olen ju siiski kangekaelne ning proovin uuesti. Seekord uurisin vilju juba oma pool tunnikest, nii kaua, et mu kallis abikaasa juba kodust helistas ja päris kus ma ometi nii kaua olen??? Valik tehtud, raha poodi jäetud, sean sammud kodu poole..... koorin, murran ja.... DISASTER!!

oeh...

3 comments:

Anonymous said...

Päriselt kaa?? Milline pettumus?! Kas otsid kõik pomelod ühest poest? Kui jah, siis äkki neil oli mingi eriti halb partii? Nägime eile Sikupilli Prismas mingied ma ei tea mis käkke! Pruunide laikudega lausa. Äkki hakkab hooaeg läbi saama ja need viimased siis mädanevad jõudsalt? Kuna koor on nii paks siis vist läheb päris kaua enne kui midagi kahtlustada saab. Igatahes on mul väga kurb meel selle disasteri pärast :(

Anonymous said...

:( Kõik olid erinevatest poodidest kusjuures.... Kaubamaja, Mustika Prisma (kui see veel eksisteeris) ja Rimi... ma täiesti kahtlustan, et neil on üks varustaja... aga ikkagi :(

Ancelyna said...

Me eile mõtlesime ka ühe kaasa osta (tänaseks siis), aga ei. Täielik kräpp on müügil! Nad peavad olema ikka nice and firm ja see kile peab ikka kõvasti ümber olema, nii et esmapilgul ei saa arugi, et mingi kile seal on, mitte kobrutama. Fuhh. Kurjaks teeb, et nad selliseid mädanenud käkke müüvad! Aga eks neil puudub ka kogemus.
Aga Mustika Prisma on juba jälle olemas ju? Või kohe-kohe avatakse uuesti..